Munkaerő toborzás és kiválasztás - BM Recruitment
Fejvadászat, munkaerő toborzás a BM Recruitment segítségével
 

Munkaerő toborzás és kiválasztás

A munkaerő toborzás és kiválasztás folyamán olyan általában felsőfokú végzettségű és nyelveket beszélő szakembereket  toborozunk, akik álláshirdetésre és önéletrajz adatbázisba jelentkeznek illetve akiket már személyesen is megismerünk munkánk során.

A toborzás, kiválasztás folyamata

Megbízónkkal közreműködve meghatározzuk a keresett szakemberrel szembeni kritériumokat, ezt követően elkészítjük a részletes munkaköri leírást, amely alapján kezdetét veszi a toborzás.
Toborzás és kiválasztásÜgyfelünkkel egyeztetve elkészítjük az internetes állásportálon megjeleníteni kívánt hirdetést. Ezt követően lekeressünk a saját és a partner cégünk adatbázisait. A hirdetésre beérkező és az adatbázisokból kiválasztott Jelöltekkel telefonon felvesszük a kapcsolatot és felmérjük, hogy megfelel-e a Megbízó által támasztott követelményeknek. Amennyiben megfelel a Jelölt a követelményeknek felkeltjük az érdeklődésüket a pozíció iránt.

A telefonon interjúztatott Jelöltek közük kiválasztjuk a legalkalmasabb Jelölteket és behívjuk őket egy személyes interjúra.

A személyes találkozás alkalmával strukturált interút készítünk a Jelöltekkel, megvizsgáljuk szakmai előmenetelüket, személyiségüket, pozíciótól függően vezetői készségüket a munkaköri leírás türkében. Ha alkalmasnak találjuk, bemutatjuk Megbízónkat- abban az esetben, ha ezt publikus.

Az interjúkról rövid összegzést készítünk, és javaslatot teszünk a Jelölt alkalmasságát illetően. Az interjúk lezárását követően összeállítjuk a jelöltlistát,  igény szerint, Megbízónk közreműködésével, vagy saját szakértelmünkre és tapasztalatainkra támaszkodva és megszervezzük az Ügyfél-Jelölt interjúkat. Megbízónk kérésére részt veszünk az Ügyfél-Jelölt interjúkon és segítjük a végső Jelölt kiválasztását.

Az Ügyfél- Jelölt interjút követően szükség szerint részt veszünk a keresés lezárásában, a kiválasztott Jelölttel történő egyeztetésekben.